Navigation MenuRealWire Limited

Delivering Relevance, Releasing Influence

Tweet Facebook LinkedIn
Press Release

Nederlandse huishoudens besteden minder dan 10% van hun loon aan Kerstmis, zegt Ferratum Group

Media
Links

De Christmas Barometer 2015™ van Ferratum Group wijst uit dat Nederlandse huishoudens dit jaar minder dan 10% van hun besteedbaar inkomen zullen uitgeven tijdens de feestdagen. Het jaarlijkse onderzoek wijst uit dat consumenten in Nederland vergeleken met de 20 andere onderzochte landen het minste uitgeven met Kerstmis en het wereldwijde gemiddelde van 23% bij lange na niet halen.

Hoewel ze lang niet zoveel uitgeven tijdens de kerstdagen, behoren de Nederlanders tot de burgers met de meeste digitale kennis in Europa en het Britse Gemenebest. Ruim een kwart (27,2%) van de geschenken wordt namelijk online gekocht. Wat betreft online uitgaven, komen de Nederlanders direct na de Duitsers en de Britten.

Europese en Gemenebest Kerstmisuitgaven 2015
Europese en Gemenebest Kerstmisuitgaven 2015

Volgens het onderzoek zijn consumentenelektronica, boeken en huishoudelijke apparaten dit jaar de populairste geschenken onder de kerstboom. Het onderzoek wijst ook uit dat speelgoed en spellen aan populariteit verliezen in Nederland en dit jaar niet eens als populairste soorten geschenken worden genoemd. Dit staat in schril contrast met de rest van Europa, want in Frankrijk (27,6%), Tsjechië (26,7%) en Denemarken (25,1%) vormen speelgoed en spellen meer dan een kwart van de geschenken.

Dr. Clemens Krause, hoofd financiën van Ferratum Group, licht een en ander toe:
“Het feit dat slechts 9% van het besteedbaar inkomen wordt uitgegeven, is verstandig omdat mensen in januari de financiële gevolgen van de feestdagen merken.

Het is verrassend dat speelgoed en spellen minder populair worden bij Nederlandse consumenten, maar dit wordt mogelijk verklaard door de almaar toenemende populariteit van consumentenelektronica voor kinderen, die zich vertaalt in een afnemende belangstelling voor traditioneler speelgoed en spellen.

Omdat mensen zich vaak voornemen om na de jaarwisseling actiever te worden en fitnesstoestellen te kopen, zal bijna 20% van de Nederlandse kerstuitgaven gericht zijn op sportuitrusting (7%) en welzijn (10,8%). Winkeliers moeten hier rekening mee houden in hun verkoopstrategie voor de feestdagen en de eerste maanden van 2016.”

…einde…

Noot voor de redactie:
Over de Christmas Barometer 2015™
De Christmas Barometer 2015™ werd uitgevoerd als een anonieme enquête via internet onder actieve klanten van Ferratum Group in 21 landen van Europa en het Britse Gemenebest. Aan respondenten uit 14205 huishoudens (1019 in Nederland) werd gevraagd wat hun besteedbaar netto-inkomen per maand is, hoeveel ze aan Kerstmis uitgeven, aan welke activiteiten ze hun geld besteden en hoe vaak ze online kopen.

De respondenten waren 21-65 jaar oud en het gemiddelde beschikbare netto-inkomen van de deelnemende huishoudens was € 805-€ 10.350. Het inkomen wordt in de lokale valuta uitgedrukt en de relatieve kerstconsumptie wordt berekend als een percentage van het besteedbare maandinkomen van een huishouden. De besteedbare inkomens werden per land bijgesteld en de individuele koopkrachtpariteit is gebaseerd op de cijfers van de Wereldbank over 2014.

Over Ferratum Group
Ferratum Group is een pionier op het gebied van financiële technologie en minileningen, die klanten een snelle, gebruiksvriendelijke route naar minileningen biedt en bankdiensten aan consumenten en bedrijven levert.

Ferratum, dat geleid wordt door zijn oprichter Jorma Jokela, is snel gegroeid sinds het in 2005 werd opgericht. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Helsinki (Finland) en opereert momenteel in 22 landen van Europa, Noord-Amerika en de APAC-regio.

Ga voor meer informatie over Ferratum Group naar www.ferratumgroup.com

Contactpersonen:
Jo Cresswell
Senior Account Manager
Rostrum
j.cresswell@rostrum.agency
Tel.: +44 (0)207 440 8675

Sophie Mellish
Account Executive
Rostrum
s.mellish@rostrum.agency
+44 (0)20 7440 8670