Navigation MenuRealWire Limited

Delivering Relevance, Releasing Influence

Tweet Facebook LinkedIn
Press Release

ST Engineering iDirect behaalt European Space Agency certificering

Media
Links

Het bedrijf gaat gespecialiseerde soldeerdiensten leveren aan QinetiQ, en opent zo de deur naar meer productie voor de ruimtevaartsector

Herndon, Va. en Erpe-Mere, België 14 juni 2022 - De ruimtevaartindustrie plant vandaag een nieuwe vlag in België: ST Engineering iDirect kondigde aan dat het in zijn Manufacturing Competence Center (MCC) in Erpe-Mere componenten voor gebruik in vluchtsystemen van ruimtevaartuigen zal produceren die volledig in lijn met de strikte normen van de European Cooperation for Space Standardization (ECSS).

Na het strenge certificeringsproces door de European Space Agency (ESA) zal ST Engineering iDirect helpen bij de productie van componenten voor QinetiQ, de Britse multinational voor defensie- en ruimtevaarttechnologie. Hiermee is ST Engineering iDirect het enige toeleveringsbedrijf dat deze specifieke expertise in België aanbiedt.

ST Engineering iDirect's MCC zal zijn gespecialiseerde handmatige en geautomatiseerde soldeerdiensten leveren aan QinetiQ voor de ADPMS-3 satelliet boordcomputers en voor het International Berthing and Docking Mechanism (IBDM), dat momenteel ontwikkeld wordt met ESA, waardoor bemande of onbemande space voertuigen met vracht of passagiers zacht kunnen aanmeren aan elkaar. Bovendien zal het voortaan ook helpen bij het bouwen van componenten voor payload projecten.

“Het proces om ESA-gecertificeerd te worden is ongelooflijk grondig geweest in het waarborgen van de processen, de kwaliteit van de diensten en de opleiding van het personeel. Deze accreditatie en de start van onze geautomatiseerde soldeeractiviteit zullen deuren openen voor ons bedrijf om onze voetafdruk in de industrie te vergroten en het ecosysteem van de Belgische ruimtevaart te versterken”, zegt Danny De Smet, MCC Sales en Marketing Manager van ST Engineering iDirect. "We zijn erg dankbaar voor de steun en de erkenning van onze capaciteiten door QinetiQ en hun vertrouwen in ons om op grotere schaal voor hen te produceren."

Erik Masure, Managing Director van QinetiQ in België: "We zijn de afgelopen jaren voortdurend onder de indruk geweest van het vermogen van ST Engineering iDirect - en met name van het MCC-team - om de uitdaging aan te gaan om ESA-geaccrediteerd te worden. Het werken met een partner in de nabijheid van onze ruimtevaartfaciliteiten in Kruibeke, België, is ongelooflijk gunstig voor het succes van onze relatie. We kijken ernaar uit om onze samenwerking in de toekomst verder te verdiepen.

ST Engineering iDirect's MCC heeft de status van Factory of the Future de hoogst mogelijke erkenning voor de maakindustrie in België. Het levert productie- en reparatiediensten en is gespecialiseerd in elektronische assemblage, testen en reparatie voor een reeks klanten in de satelliet- en ruimtevaartsector, waaronder OHB en Panasonic.

Voor meer informatie over ST Engineering iDirect kunt u terecht op: https://www.idirect.net/

*****

ST Engineering iDirect, a subsidiary of ST Engineering, is a global leader in satellite communications (satcom) providing technology and solutions that enable its customers to expand their business, differentiate their services and optimize their satcom networks. Through the merger with Newtec, a recognized industry pioneer, the combined business unites over 35 years of innovation focused on solving satellite’s most critical economic and technology challenges and expands a shared commitment to shaping the future of how the world connects. The product portfolio, branded under the names iDirect and Newtec, represents the highest standards in performance, efficiency and reliability, making it possible for its customers to deliver the best satcom connectivity experience anywhere in the world. ST Engineering iDirect is the world’s largest TDMA enterprise VSAT manufacturer and is the leader in key industries including broadcast, mobility and military/government. In 2007, iDirect Government was formed to better serve the U.S. government and defense communities. For more information on our platforms please visit www.idirect.net.

Media contact:
Julie Bettinger
Vice President, Corporate Marketing
ST Engineering iDirect
Phone: +1 703 648 8155
Email: jbettinger@idirect.net