Navigation MenuRealWire Limited

Delivering Relevance, Releasing Influence

Tweet Facebook LinkedIn
Press Release

Szavazzon A Datacentre Awards (Adatközpontok) 2012. Évi Gálájának Jelöltjeire

Media
Links

2012 február 16 – A 2012. évi gála bíráló bizottsága az Egyesült Királyság, Európa és Közép-Kelet Európa vonatkozásában meghirdette az idén júniusban, Londonban megrendezésre kerülő Datacentre  Awards gála (www.datacentreawards.com) kategóriáit.

A szakértőkből álló bíráló bizottságban az Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország és Németország képviselteti magát. Ez már az ötödik év, hogy a díjkiosztó amellett, hogy az Egyesült Királyság, Európa és Közép-Kelet Európa egyik legrangosabb iparági eseményévé nőtte ki magát, megkülönböztetett marketingtámogatást jelent mind a győztesek, mind a jelentős fejlődést elérők számára. 

Az idei kategóriák tükrözni szeretnék a piaci és technológiai változásokat, de ugyanakkor továbbra is az adatközpontok és a felhőalapú szektor kiválóságára összpontosítanak.

Az adatközpontok számának folyamatos növekedése a nemzetközi kapacitás évenkénti és piaci szempontból egyre szegmentáltabb bővülését eredményezi, legyen szó akár kereskedelmi (szervertermi, irányított szerver elhelyezési és kezelési szolgáltatások), akár vállalkozói célcsoportról. A European Award for New Datacentre Facility (Új Adatközpontok Európa Díja) a létesítmény főbb jellemzőit és megvalósítását, beleértve a kialakítást, a környezeti teljesítményt és a gyorsaságot kívánja elismerni.

A European Award for Colocation (Szervertermi Elhelyezés Európa Díja) olyan operátorok díjazását célozza, akik a technikai innováció alkalmazásával különlegeset alkottak és az általuk létrehozott termék, szolgáltatás, illetve üzleti szellem a létesítmény jellemzőit messze meghaladó dolgokat kínál.

Az egyre bővülő lehetőségek, mint például a containerised solutions (konténeres megoldások) és a különböző megfelelési szinttel rendelkező, előre gyártott modulok miatt az idén egy új díjat vezetünk be, a moduláris adatközponti megoldások díját. 

A European Award for Cloud Infrastructure (Felhőalapú Infrastruktúrák Európa Díja) azokat szeretné jutalmazni, akik olyan felhőalapú (magán, nyilvános vagy mindkét fajta) szolgáltatást kínálnak, ahol a számítógépes infrastruktúra utility service-nek számít.

A felhőalapú szolgáltatások bármely földrajzi ponton történő elérhetőségének a biztosításával kapcsolatos eredményeket és tevékenységeket a European Award for Cloud Services (Felhőalapú Szolgáltatások Európa Díja) jutalmazza.

Az irányított szolgáltatások a Hosting community legfontosabb ajánlatait ölelik fel. A szolgáltatók számtalan megoldást kínálnak az általános szolgáltatásoktól egészen a dedikált generikus ICT megoldásokig, amelyek további jelentős eltéréseket mutatnak attól függően, hogy kis- és középvállalatokat vagy nagyléptékű szolgáltatókat céloznak meg. A European Award for Managed Services Provider (Irányított Szolgáltatások Szolgáltatói Európa Díjának) célcsoportjába azok a szolgáltatók tartoznak, akit további dimenzióval bővítették a piacot.

Az elmúlt esztendő egyik legnépszerűbb kategóriája a European Award for Energy Efficiency in DataCentres (Adatközpontok Energiahatékonyságának Európa Díja) az olyan, az elmúlt 12 hónapban kimutatható fejlődést elérő adatközpont létesítményeket, illetve tulajdonosi csoportokat vagy vállalatokat tervez elismerni, akiknek az európai adatközpont ipar energiahatékonyságával kapcsolatos innovációik példaértékű eredményt hoztak.

A 2012. esztendő másik új díja a European Award for Data Centre Entrepreneur (Adatközpont Vállalkozások Európa Díja) azokat a magánszemélyeket vagy csoportokat kívánja értékelni, akik a vállalkozás irányításában teremtettek újat – ez egy igen széles kategória, amely magában foglalja a szolgáltatásirányítást, az új belépőket, a jelentős üzleti növekedést, valamint a legjobb megoldások terén mutatott fejlődéseket.

A technológiai kialakítás kritikus része az Adatközpontnak, mint terméknek, hiszen szorosan összefügg a létesítményt átfogó, számos, egymástól független platform irányításával. Az idei évben a Díjkiosztó ezt a fontos dolgot a European Award for DataCentre Technology Architect (Adatközpont Műszaki Felépítésének Európa Díjával) díjjal kívánja elismerni.

Az adatközpont iparág globális növekedésével a CxO díj fogja szolgálni a megfelelő marketing érzékkel rendelkező vezetés, a jelentős üzleti növekedés, illetve az egyediség elismerését.

Végezetül a Datacentre Change and Innovation Award (Adatközpont Módosítási és Innovációs Díj) azt a személyt, csoportot, üzletágat vagy terméket illeti meg, amely a végrehajtott változtatással vagy innovációval jelentős hatást gyakorolt az adatközpont iparág fejlődésére. Ez a kategória nem korlátozódik egy termékre, hanem olyan jelölt számára nyitott, aki a szolgáltatás változtatásával, illetve valamely innovációval hatást gyakorolt az iparágra.

- Az idei esztendő díjai népszerűbbek lesznek, mint eddig bármikor, hiszen az iparág keresi azokat, akik ezen a nagyon versenyképes piacon is képesek kiemelkedni. – mondta Ashley Davis, a bíráló bizottság elnöke. - A díj semmihez nem mérhető minősítést jelent az adatközpontok és a felhőalapú szolgáltatást biztosító vállalatok számára, ráadásul európai szinten mindezt egyedül teszi. 2012 további, hatalmas lehetőségeket rejt a szektor számára.

A díjkiosztó gálára és vacsorára a londoni Merchant Taylors Hallban kerül sor. A rendezvény aranyszintű támogatója a Digital Realty.

Elérhetőség
Julia Vockrodt
julia@vp-pr.com
+44 (0)208 964 0260